La volan, beat şi fără permis

La volan, beat şi fără permis
Şoferii turmentaţi le dau bătăi de cap poliţiştilor clujeni. Un bărbat de 32 de ani a avut curajul să se urce la volan băut, deşi nu avea permis de conducere.

Un bărbat, de 32 de ani, din Mureş a fost oprit în trafic de poliţiştii din Câmpia Turzii. În urma testului cu aparatul etilotest, s-a demonstrat că bărbatul abea o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat însă a refuzat să i se recolteze probe biologive de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificărilor, polişiştii au aflat că bărbatul nici măcat nu avea permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuz , împotrivire ori sustragere a unui conducător de autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fapte prevăzute şi pedepsite de art.87 al.5 si 86 al.1 din O.U.G 195/2002 republicată.

Aceeşi soartă a avut-o şi un clujean de 30 de ani, care conducea băut pe strada Louis Pasteur din municipiu, având o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Etichete
Comenteaza