La volan cu 212 km la oră pe autostrada Transilvania

La volan cu 212 km la oră pe autostrada Transilvania
Un şofer de cetăţenie maghiară a fost depistat astăzi cu o vitează de 212 km/h pe autostrada Transilvania, în cadrul unei acţiuni de prevenire a vitezei excesive. la volan. Conducătorul auto s-a ales cu permisul suspendat pentru 3 luni, respectiv cu o amendă de 720 de lei.

"Un bărbat de cetăţenie maghiară a fost depistat de poliţiştii din cadrul I.G.P.R. - Biroul de Poliţie Autostrada Transilvania, în timp ce circula pe A3, cu viteza de 212 de km/h", au transmis reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Conform lor este vorba de un tânăr în vârstă de 24 de ani, el fiind depistat cu viteza respectivă la ora 12.27.

"Bărbatul a fost depistat de poliţişti cu ajutorul aparatului radar pe Autostrada Transilvania (A3), la km. 15, pe sensul de mers Gilău - Câmpia Turzii, conducând cu o viteză de 212 km/h. Conform legislaţiei în vigoare, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 720 de lei. Totodată, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile", au mai precizat reprezentanţii IGPR.

Poliţia Română coordonează la nivelul întregii ţări o acţiune de prevenire şi combatere a excesului de viteză, care se înscrie în calendarul campaniei preventive „SPEED", desfăşurată pe teritoriul celor 27 de state membre TISPOL.

"Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă! Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!", atenţionează poliţiştii.

Comenteaza