Lacătele iubirii. Vezi cum au importat clujenii un obicei din Veneţia VIDEO

Lacătele iubirii. Vezi cum au importat clujenii un obicei din Veneţia VIDEO
Verighetele pot deveni istorie. Tinerii din Cluj au importat din străinătate un alt mod de a se lega pe vecie de persoana iubită: un lacăt.

Fenomenul se propagă cu viteză pe Internet, în special pe reteaua de socializare Facebook. Pe podul Elisabeta sunt deja mai multe astfel de lacăte-legăminte între îndrăgostiţi.

Înainte de a-şi lega în mod simbolic dragostea, prin închiderea lacătului pe suport, fetele obişnuiesc să îl personalizeze. În funcţie de imaginaţie, ele desenează inimi sau scriu diverse mesaje care să le reprezinte sentimentele.

Love Padlocks, în traducere Lacătele Iubirii, este un legământ pe care şi-l fac tineri îndrăgostiţi din întreaga lume. Un lacăt este prins pe un suport, iar cheia este aruncată, ca simbol al unei iubiri ce nu poate fi niciodată desfăcută. Obiceiul este popular în mai multe ţări şi a fost importat de curând de îndrăgostiţii din România.

O explicaţie psihologică pentru astfel de fapte e că tinerii, în special adolescenţii, au nevoie de un simbol extern pentru a-şi declara sentimentele faţă de jumătatea lor.

În Europa, Lacătele Iubirii au aparut la începutul anilor 2000, dar nu există surse exacte despre originea lor. În ultima perioadă, obiceiul s-a propagat puternic cu ajutorul reţelei de socializare Facebook. În diferite oraşe din Italia, Germania sau Rusia s-au adunat sute sau chiar mii de astfel de lacăte în fiecare loc ales de îndrăgostiţi.

Reporter: Andreea Popa
Imagine: Radu Zincă

Comenteaza