Le-a tras “clapa” cu vacanţa unor magistraţi

Le-a tras “clapa” cu vacanţa unor magistraţi
Directoarea unei agenţii de turism, Jeni Clapă, este cercetată penal sub acuza că şi-a înşelat clienţii, printre care zeci de judecători.

Clujeanca Jenica Clapă, poreclită “Jeni”, este cercetată de procurori pentru înşelăciune, după ce mai mulţi clienţi au depus plângeri penale împotriva ei ieri, la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca. Oamenii trebuiau să plece în vacanţă în Antalya, în urmă cu două zile, însă au ajuns la parchet, unde a fost adusă şi Clapă.

 

Peste 100 de persoane trebuiau să plece, în 30 iunie, de pe aeroportul din Timişoara spre Antalya, unde urmau să-şi petreacă vacanţa. Avionul a plecat, dar cu alţi pasageri, astfel că o parte dintre oamenii nemulţumiţi au venit la Cluj pentru a o căuta pe Jenica Clapă, directoarea firmei Your Next Holiday SRL din Timişoara.

 

“Acum trebuia să fim în prima zi de concediu pe plajă în Turcia. Am plătit peste 1.000 de euro pentru două persoane”, spune, revoltat, un bărbat care a depus plângere penală la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca. Printre clienţii lui Clapă se numără şi zeci de judecători de la Curtea de Apel Timişoara.

 

“Tot aşa o să fim, părţi vătămate ca şi alţi oameni”, a spus o judecătoare, care a plătit 1.480 de euro pentru vacanţa în care nu a mai plecat. Poliţiştii au adus-o la parchet pentru audieri pe Jeni Clapă, care a trebui apoi să dea explicaţii clienţilor furioşi cărora nu le mai răspundea la telefon.

 

Jenica Clapă şi-a recunoscut vina şi a spus că va face tot posibilul pentru a returna banii oamenilor. “Firma are probleme financiare. Din banii acestor turişti am plătit alte rezervări şi ne-am încurcat. Voi încerca să-i despăgubesc, iau credit, mă împrumut, cumva voi rezolva problema. Am fost la parchet pentru că sunt cercetată penal pentru înşelăciune”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ directoarea agenţiei Your Next Travel.

 

 Aceasta intermedia pachete turistice ale tour-operatorului Sfara Tours, care însă nu a mai fost plătit şi a reziliat contractul. Sediul firmei Your Next Travel din Timişoara a fost, între timp, închis, astfel că turiştii nemulţumiţi au fost nevoiţi să vină la Cluj pentru a obţine explicaţii de la Clapă.

 

Blog pentru ţepe

 

Episodul “Timişoara” nu este unul singular pentru firma Your Next Holiday. Un clujean a creat un blog numai pentru a descrie în amănunt ţeapa primită. “Printr-o cunoştinţă, am dat de o tipă, Jeni Clapă, care ne-o promis că ne va duce în concediu în Belek, la un hotel fain, pentru 10 zile, la suma de 1.500 euro, pe la sfârşitul lunii iunie, cu charter din Cluj. Oferta părea ok şi era considerabil mai ieftină faţă de alte agenţii”, îşi începe istorisirea păgubitul. Acesta spune că a aflat cu o zi înainte de plecare că zborul a fost anulat.

 

“Vă daţi seama ce mă încurcă acest lucru ţinând cont că deja am luat concediu şi eu, şi soţia! între timp, am aflat că şi alţii, care trebuiau să plece cu ea (Clapă – n.red.), au avut aceleaşi probleme, cu diferenţa că ei au ajuns şi la aeroport. Azi este vineri (18 iunie – n.red.) şi trebuia să fiu plecat deja de o zi, şi eu ce fac, m-am întors la lucru să nu pierd din concediu! Am încercat să sun la telefon (cam la fiecare oră), dar nu răspunde sau îmi dă ocupat”, s-a plâns victima, care a precizat că va intenta proces pentru recuperarea banilor.




Comenteaza