Lecţie de ecologie. Dejenii reciclează pet-urile VIDEO

Lecţie de ecologie. Dejenii reciclează pet-urile VIDEO
În cadrul unui proiect derulat la nivel naţional, elevii de la şcoala "Avram Iancu" din Dej învaţă cum să protejeze natura prin colectarea şi compactarea pet-urilor.

Activitatea de la Dej a fost organizată în colaborare cu Grădiniţa "Paradisul Piticilor" din Dej şi face parte din programul naţional "Şcoli pentru un viitor verde - EDUPET".

Organizatorii au pus la dispoziţia şcolii un TEPET, aparat de compactare la cald a pet-urilor din plastic, prin care se evită formarea deşeurilor. Elevii au colectat zeci de kg de pet-uri, pe care le vor compacta cu TEPET, iar apoi le vor trimite la centrele de colectare din zonă.

"Activitatea se rezumă la arătarea copiilor ce înseamnă aparatul TEPET şi cum funcţionează acesta. Elevii aduc la şcoală pet-uri, iar după ce acestea sunt compactate în şcoală, devenind mult mai mici, sunt transportate la centrele de reciclare", a declarat Cristina Dascălu, profesor de biologie.

În cadrul acţiunii de astăzi, elevii de la şcoala "Avram Iancu" au pregătit cărţi verzi, care cuprind informaţii şi imagini despre ocrotirea naturii, dar şi un mic moment artistic.

Prin programul "Şcoli pentru un viitor verde - EDUPET" se urmăreşte conştientizarea de către elevi a problemelor de mediu generate de deşeuri şi educarea acestora în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, prin participarea directă la colectarea şi reciclarea pet-urilor. Proiectul este organizat de Asociaţia "Şcoli pentru un viitor verde", în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi susţinut de Administraţia Fondului de Mediu din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Etichete
Comenteaza