Lecţii de înfruntat criza, cu Oana Pellea la Inspire

Lecţii de înfruntat criza, cu Oana Pellea la Inspire
Peste 20 de oameni de afaceri au luat parte ieri la un workshop inedit: şi-au adus perna de acasă, au intrat într-un decor aromat cu scorţişoară şi şi-au dezvăluit experienţele personale în faţa actriţei. Totul, pentru “redescoperirea eului”.

Oana Pellea a mărturisit că şi-a propus să nu se lase "trăită" de criză şi că a reuşit. Întoarsă recent dintr-o călătorie în SUA, vedeta s-a arătat şocată de însingurarea tot mai vizibilă a oamenilor.

Elegantă, zâmbitoare şi empatică, marea actriţă a luat parte la o conferinţă de presă la Silver Bussiness Center, apoi a susţinut un workshop în cadrul Inspire - Conference & Events Center. "Eu sunt încăpăţânată. În momentul declanşării crizei economice am luat hotărârea să câştig mai mult şi aşa s-a întâmplat, pentru că am zis că nu mă las sub criză cât sunt cu capul pe umeri, sunt sănătoasă şi pot rezolva lucruri", a mărturisit Oana Pellea. "Am zis că dacă s-ar închide totul şi nu aş avea unde juca teatru, aş găsi o altă modalitate de a dărui", a adăugat invitata. Actriţa nu este de acord cu tendinţa românilor de a trăi generaţii în şir cu gândul că poate măcar copiilor le va fi mai bine. "Viaţa trebuie trăită, şi cu coloană vertebrală, dacă se poate", a decis fiica regretatului Amza Pellea.

Soluţia propusă de artistă pentru "înfrângerea" primejdiilor crizei este creativitatea. "Trebuie să fim creativi ca să suportăm dacă va cădea euro sau nu. Nu trebuie să ne lăsăm trăiţi de o criză - asta e tentaţia şi e o prostie. Problema e să nu ne lăsăm să ajungem rupţi la nivel de suflet, de spirit", a spus ea. O altă soluţie propusă de Oana Pellea, de data asta unui grup de 27 de clujeni, a fost participarea la un workshop intitulat "Întoarcerea către sine".

La eveniment au luat parte 27 de persoane, în special oameni din mediul de business, cu vârste între 25 şi 45 de ani. "Li s-a cerut acestor persoane să vină de acasă cu o pernă, dar şi cu acel obiect care le aduce aminte de copilăria lor. Am creat o atmosferă de iarnă, va fi scorţişoară, ceaiuri şi prăjituri personalizate", a declarat Oana Luca, managing partner al Inspire Cluj.

"Este o întâlnire la care le voi propune oamenilor să ne jucăm. E din ce în ce mai greu să ne uităm în oglindă şi să zâmbim dimineaţa. Cred că este o însingurare a globului, sunt şocată de însingurarea oamenilor. Cred că în timpuri de criză trebuie să-ţi asumi viaţa", a spus artista Oana Pellea.

La ora stabilită, participanţii s-au prezentat conştiincios, cu o pernă şi câte un obiect personal, s-au aşezat pe jos şi au luat parte la ineditul experiment. "Eu sunt o norocoasă, o prietenă care s-a înscris la workshop a trebuit să renunţe în ultimul moment şi, cum aveam treabă la Cluj, m-am bucurat mult să o înlocuiesc", a mărturisit Olimpia Pleşa, proprietara unei firme care organizează evenimente la Bucureşti. Tânăra este clujeancă la origine şi s-a întors acasă pentru a lua parte la o întâlnire a Asociaţiei Femeilor de Afaceri din Cluj-Napoca. "Am citit despre acţiunile doamnei Pellea, sunt fascinată de ea. De la acest workshop aştept să ajung să mă cunosc mai bine, să descopăr ceva nou. Mă consider o privilegiată pentru că am ajuns aici", a spus Olimpia Pleşa.

În această seară, Oana Pellea interpretează de la ora 19:00 pe scena Naţionalului clujean piesa "Vocea Umană", de Jean Cocteau, în regia Sandei Manu. "Este radiografia sufletului unei femei, însă am avut surpriza să aflu că şi bărbaţilor le place foarte mult. E cel mai greu spectacol al meu", a spus Oana Pellea.

Inspire Conference & Events Center s-a lansat în septembrie şi a adus la Cluj un concept nou, constând în programe de educaţie, dezvoltare personală şi interacţiune.

Florentina TĂTAR, Cristina Pirvu
florentinatatar@ziuadecj.ro, cristinapirvu@ziuadecj.ro

 

Comenteaza