Lemne de peste 37.000 de lei, confiscate de poliţişti

Lemne de peste 37.000 de lei, confiscate de poliţişti
Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au confiscat valoric material lemnos în valoare de aproximativ 37.500 lei, în urma controalelor desfășurate.

Poliţişti din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin împreună cu un reprezentant al Gărzii Forestiere au desfăşurat controale pe linia prevenirii şi descoperirii activităţilor ilicite ce se săvârşesc în domeniul silvic referitor la recoltarea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma controlului realizat la o societate comercială cu sediul în comuna Poieni s-a constatat că aceasta, în perioada februarie-octombrie 2015, ar fi achiziționat cantitatea de 163,65 mc. material lemnos, de la persoane fizice care nu sunt proprietari de fond forestier.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de peste 327 mc lemn fag, în valoare de aproximativ 37.500 lei.

Comenteaza