Liceenii clujeni şi voluntarii germani au învăţat la Băişoara să acorde primul ajutor FOTO

Liceenii clujeni şi voluntarii germani au învăţat la Băişoara să acorde primul ajutor FOTO
Prima activitate de pregătire a mai multor voluntari români şi germani a avut loc săptămâna trecută în staţiunea clujeană Băişoara.

La tabără au participat elevi din două licee clujene, este vorba de Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" Turda şi Liceul „Alexandru Papiu Ilarian" din Dej, dar şi voluntari ai Agenţiei Federale pentru Asistenţă Tehnică la Dezastre din Germania.


Tabăra de pregătire a fost organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj în colaborare cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean.


"Tinerii români şi germani au parcurs împreună diverse teme de pregătire teoretică şi practică, cum ar fi primul ajutor medical în caz de fracturi, operaţiuni de salvare de la înălţime sau salvarea unei persoane de la înec. Odată încheiate aceste activităţi de pregătire, echipele mixte româno-germane au fost solicitate să rezolve diverse situaţii de urgenţă simulate, cum ar fi salvarea unei victime cu fracturi descoperită pe traseul turistic", explică purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.


Tabăra organizată de ISU Cluj este prima de acest fel desfăşurată în colaborare cu THW în România după cele din anii 2010 şi 2011 din localităţile Wolfsburg şi Münster din Germania.

Comenteaza