Licitaţie de fotografii pentru un copil bolnav de cancer. Vezi cum poţi ajuta

Licitaţie de fotografii pentru un copil bolnav de cancer. Vezi cum poţi ajuta
Un număr de 37 de fotografii realizate de opt fotografi vor fi scoase de licitaţie timp de o săptămână, începând din această seară, în cafeneaua Zorky din centrul Clujului. Banii sunt donaţi pentru tratamentul unui copil de doar doi ani şi jumătate, diagnosticat cu cancer în faza a patra, terminală.

În prima seară a licitaţiei suma strânsă a depăşit 4.000 de lei, prin vânzarea a patru fotografii.

vezi detalii despre copilul bolnav şi cum îl poţi ajuta

Licitaţia începe de la 30 de lei pentru fiecare fotografie. Cadrele sunt realizate de fotografii Ioana Tohat, Nora Szabo, Dia Somogyi, Dan Tăuţan, Sebastian Vaida, Radu Pădurean, Eugen Maleş şi Marius Groza şi pot fi văzute timp de o săptămână la Zorky Cafe.

Lucrările au ca temă copilăria ghidușă, inocența pruncilor și simplitatea miraculoasă a florilor de primăvară. 

„Aș fi vrut sincer ca această expoziție să nu fi avut loc sau să fie într-un alt fel de cadru, însă acum suntem aici pentru că un om mic are nevoie de noi", a declarat editorialistul Ziua de Cluj Octavian Hoandră. 

„Apreciez foarte mult solidaritatea umană, sacrificiul pe care îl faceți pentru acest copil", a spus medicul Ştefania Neamţu, şefa secţiei de Oncopediatrie a Institutului Oncologic I. Chiricuţă din Cluj. „În acest moment șansele lui sunt de 50% , dar dacă ar fi tratat după metode mai avansate, tratamente pe criterii genetice sau de biologie molecularp, care nu se practică la noi în țară, ar vea mai multe speranțe de vindecare sau recuperare", a precizat specialista.

Băieţelul este singurul copil al lui Aurelian Lucian şi Cristina Paula Tomşa, din localitatea Amati, comuna Păuleşti, judeţul Satu Mare.

Se pot face donaţii şi la bancă

Cei care vor să dea o mână de ajutor la strângerea banilor necesari salvării micuţului Raul pot să depună bani în cont, pe numele Tomşa Cristina Paula, la banca Intesa Sanpaolo România SA, Sucursala Satu Mare, Soarelui. IBAN: RO63WBAN2511000060800794 - RON, RO43WBAN2511022060800794 - EUR. SWIFT / BIC : WBANRO22XXX

Comenteaza