Listă cu şapte sute de semnături pentru utilizarea bicicletei în Cluj, depusă la Primărie

Listă cu şapte sute de semnături pentru utilizarea bicicletei în Cluj, depusă la Primărie
Clubul de Cicloturism Napoca va transmite Primăriei Cluj-Napoca tabele cu 700 de semnături de promovare a utilizării bicicletei în oraş. Asta în contextul în care edilii susţin mai mult declarativ utilizarea altor mijloace de transport decât autoturismul, nu au realizat amenajările promise, respectiv infrastructurile realizate au grafe deficienţe calitative, susţin reprezentanţii organizaţiei.

 

Reprezentanţii CCN arată că au făcut repetate demersuri pentru a convinge autorităţile locale că pentru a asigura un sistem modern de mobilitate urbană nu se poate axa pe autoturisme, ci necesită încurajarea transportului public, a mersului pe jos şi al utilizării bicicletelor, prin politici publice corespunzătoare şi realizarea de infrastructuri specifice.

"În acest sens, printre altele, CCN a lansat periodic apeluri publice şi scrisori deschise către edilii clujeni, pe lângă oferta constantă de audit şi consultanţă gratuită şi alte demersuri. Primăria şi Consiliul Local din păcate au persistat în politicile de promovare a autoturismelor şi au lăsat promovarea bicicletei la nivel doar declarativ şi fie nu au realizat amenajările promise, fie au făcut infrastructuri cu grave deficienţe calitative şi, mai mult, în ultimii ani au făcut paşi înapoi faţă de puţinele realizări pozitive din perioada 2008-2009", au precizat reprezentanţii CCN într-un comunicat de presă.

"Edilii clujeni au îndrăznit chiar să declare că de fapt criticile şi propunerile CCN sunt total nejustificate şi aparţin "câtorva duzini de frustraţi" şi ca în rest, clujenii ar fi mulţumiţi de realizările şi demersurile Primăriei. Ca răspuns la această atitudine de a ignora şi denigra demersurile CCN care chipurile nu ar beneficia de vreun sprijin mai larg, depunem astăzi la Registratura Primăriei în original tabelele de semnături de susţinere de către 700 de clujeni a unui apel public lansat de noi acum doi ani, şi anunţăm Primăria că, dacă îşi închipuie că între timp situaţia sprijinului public pentru demersurile CCN s-a modificat în defavoarea noastră, vom lansa o nouă acţiune publică de strângere de semnături", mai arată reprezentanţii asociaţiei.

Apelul ce va fi depus astăzi de CCN reprezintă o scrisoare deschisă şi a fost lansat cu ocazia celei de-a 50-a ediţii a Marşului Bicicliştilor Clujeni.

"Amintim Primăriei că refuză în continuare să pună în aplicare hotărârea judecătorească irevocabilă prin care, după ce a pierdut şi recursul, a fost obligată să ne comunice în copii certificate anexele documentaţiei mult-amânatului şi controversatului proiect de bike-sharing din care rezulta lăţimea, tipul de delimitare, semnalizare şi amplasare concretă a noilor piste de bicicelte proiectate şi ca persistenţă în refuz ne va obliga să cerem instanţei aplicare sancţiunilor legale contra Primarului", se mai menţionează în comunicat.

 

Comenteaza