Locație inedită pentru tratament. Clujenii fac baie lângă rampa de gunoi

Locație inedită pentru tratament. Clujenii fac baie lângă rampa de gunoi
Clujenii au descoperit un loc inedit, care, spun ei, ajută la vindecarea a numeroase boli. Este vorba de un lac cu apă sărată situat tocmai lângă groapa de gunoi de lângă Cluj-Napoca .

Lacul de lângă groapa de gunoi din Cluj atrage zilnic zeci de clujeni care vin sa faca baie, fiind convinşi că apa din acel lac este soluţia perfectă pentru a scăpa de boli.

Locaţia de tratament este situată, însă, între munţi de gunoaie, dar cei care vin aici nu par să fie deranjaţi de acest aspect şi continuă să creadă că apa are proprietăţi miraculoase.

Unii au venit aici pentru prima data, iar alţii vin aici de ani de zile pentru a-şi trata, spun ei, probleme de sănătate.

"Vin de trei ani aici. Am coxatroză, am atroză și spondiloză cervicală și de când vin aici am observat un rezultat foarte bun. Mi-a indicat medicul nămol și apă sărată și am venit aici. Am auzit de acest loc de la prieteni și colegi care s-au făcut bine, vine omul paralizat și după patru-cinci ani a plecat fără cârje", spune una din femeile care a ales să își petreacă duminica în acest loc.

"E foarte bună apa de aici. Mie nu mi-a ieșit nimic pe piele, că zice că te infectezi sau mai știu eu ce. Nu are absolut nimic. Și să știți că mi-a calmat foarte bine durerile", spune o altă clujeancă. 

"Este apă sărată, e bună la tratament și ne place aici. Ne deranjează puțin locația, ce se vede în jur, dar nu ne uităm. Sperăm să facă cumva să aranjeze locul", adaugă alt localnic venit la băi.

Chiar dacă aceştia nu par să fie deranjaţi de gunoaiele din zonă, specialiştii spun că aceste băi ar putea fi dăunătoare, întrucât pânza freatică ar putea fi infestată. În zona respectivă, pânzele de apă freatică sunt alimentate şi de apele de infiltraţie provenite de pe versantul pe care este amplasată rampa de gunoi Pata Rât.

Se pune, astfel, sub semnul întrebării efectul benefic al tratamentului.

Pentru a stabili exact cât de sănătoasă sau nocivă este apa, trebuie executată o analiză a acesteia.

 

Comenteaza