Lomb SA cere bani de la “U” Cluj

Lomb SA cere bani de la “U” Cluj
Societatea care trebuia să înceapă construirea Cartierului Lomb a solicitat la Tribunalul Comercial restituirea de către Universitatea Cluj a unui împrumut de 100.000 de lei. Reprezentanţii clubului spun că solicitarea este nejustificată deoarece părţile s-au înţeles în 2009 ca în loc de înapoierea banilor să se presteze publicitate pentru acţionarii Lomb SA pe stadion.

Lomb SA, firma constituită din asocierea între Impact Developer & Contractor şi Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca pentru ridicarea Cartierului Lomb, s-a adresat Tribunalului Comercial, unde a cerut o ordonanţă de plată pentru 100.000 de lei împotriva clubului de fotbal Universitatea. Între Lomb şi Universitatea a existat un contract de împrumut pentru respectiva sumă în anul 2008, pe când acţionar majoritar la club era firma Oncos.

"Este ciudat că Lomb solicită acum respectiva sumă, după schimbarea acţionarului majoritar, deoarece în 2009 reprezentanţii de atunci ai celor două părţi s-au înţeles ca în contul acelei datorii Universitatea să presteze servicii de publicitate pe stadion pentru Impact şi CL. Vom depune la dosar planşe fotografice cu reclamele. S-a făcut publicitate în valoare mai mare de 100.000 de lei", a spus avocatul clubului, Laura Sporiş. Reprezen-tanţii Impact nu sunt de acord că împrumutul ar fi fost stins. "Ştiţi cum e, o parte zice într-un fel, cealaltă într-un fel. De aceea am ajuns la instanţă, pentru a se vedea ce s-a făcut cu banii respectivi", a spus Alexandru Rusescu, cel care a semnat acţiunea depusă la instanţă.

Cartierul Lomb, pentru care s-a semnat în 2006 contract de asociere între Consiliul local şi Impact, se află încă în faza de plan urbanistic zonal. Proiectul prevede 6.000 de locuinţe pe 267 de hectare din zona Lombului.

 

 

Comenteaza