Lovitură de teatru la a doua expertiză SRI în cazul “Jaf la BT”

Lovitură de teatru la a doua expertiză SRI în cazul “Jaf la BT”
O nouă expertiză asupra imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din agenţia BT jefuită arată o diferenţă de doar un centimetru faţă de înălţimile atacatorilor din prima expertiză. Marjele de eroare sunt mai mari în cazul celei de-a doua expertize.

Potrivit unei noi expertize realizate de Institutul pentru Tehnologii Avansate din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), înălţimea atacatorului care se presupune a fi Andrei Hosu este între 1,70 şi 1,75 metri, cu probabilitatea mare spre limita superioară a intervalului. În cazul celui de-al doilea, despre care procurorii spun că este fi Bogdan Baciu, SRI a stabilit înălţimea între 1,85 şi 1,90 metri, cu probabilitatea mare spre limita inferioară a intervalului. Calculele sunt realizate ţinând cont şi de înălţimea pantofilor, apreciată la un centimetru. Potrivit măsurătorii realizate la Institutul de Medicină Legală asupra suspecţilor, Hosu are o înălţime de 1,71 metri, iar Baciu 1,76, fără încălţăminte. Scăzând un centimetru din înălţimea atacatorului care se presupune că este Baciu, rezultă o diferenţă de 8 centimetri între suspect şi persoana din imagini.

Cea de-a doua expertiză nu este cu mult diferită faţă de prima, pentru care instanţa a cerut mai multe explicaţii de la SRI. Potrivit primei constatări tehnico-ştiinţifice a SRI, "persoana 1" de pe imaginile surprinse de camerele video din incinta băncii, care se presupune că ar fi Andrei Hosu, are înălţimea de 1,74 metri, cu o marjă de eroare de 2,5 centimetri, iar "persoana 2", cea care a intrat în casieria băncii şi care se presupune că ar fi Bogdan Baciu, are 1,84 metri, cu o marjă de eroare de 1,68 centimetri. Cei doi inculpaţi sunt judecaţi la Tribunalul Cluj, fiind acuzaţi de jaful armat din 13 februarie 2009 de la agenţia BT, din care s-au furat circa 60.000 de euro

 

Comenteaza