Lovitură grea pentru evazioniști. Percheziții în Cluj și alte județe / Prejudiciu de sute de mii de lei

Polițiștii au organizat cinci percheziții domiciliare în județele Sibiu (3), Cluj (1) și în municipiul București (1) într-un dosar de evaziune fiscală.

Operațiunea, denumită „JUPITER”, a avut loc, joi, 30 mai, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratului General al Poliției Române.

Investigațiile vizează un operator economic suspectat de evaziune fiscală. Între 2018 și 2021, această firmă, care și-a schimbat sediul din Sibiu în București, ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitate, pretinzând achiziții inexistente de la mai multe alte firme. În plus, firma ar fi prestat servicii de construcții fără să declare veniturile obținute.

Prin aceste metode, statul a fost păgubit cu suma de 400.000 de lei.

În urma perchezițiilor de astăzi, polițiștii au confiscat telefoane mobile, documente și sume de bani care vor fi folosite ca probe în continuarea anchetei.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Cluj, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Poliția Sectorului 6 și de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu.

Comenteaza