Lovitură grea pentru mafia lemnului din Cluj. Polițiștii au dat amenzi uriașe și au confiscat material lemnos

Lovitură grea pentru mafia lemnului din Cluj. Polițiștii au dat amenzi uriașe și au confiscat material lemnos

Timp de mai bine de o săptămână, polițiștii clujeni au desfășurat mai multe controale în județul Cluj cu scopul prevenirii și combaterii activităților ilegale în domeniul silvic.

Controalele au fost organizate, în perioada 20 februarie - 1 martie 2024, de către polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică, alături de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj.

Astfel, oamenii legii au dat 32 de sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare de 79.000 de lei și au confiscat cantitatea de 205,32 mc de material lemnos în valoare totală de 118.418 de lei.

Un exemplu semnificativ a fost la data de 28 februarie, în urma unui control efectuat la o societate comercială de profil cu sediul în municipiul Cluj-Napoca.

"Polițiștii au dat o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind nedeținerea materialelor lemnoase de către deținătorii depozitelor, grupe de specii și sortimente industriale, determinate ca diferențe între stocurile scriptice și faptice, conform prevederilor legale", a transmis IPJ Cluj.

 

Comenteaza