LPF: Derby-ul Clujului se rejoacă!

LPF: Derby-ul Clujului se rejoacă!
Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a anunţat în urmă cu câteva momente că meciul dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj va fi rejucat.

Meciul se va rejuca de la minutul 1, la o dată ce va fi stabilită ulterior. Masorul Universităţii Cluj a fost suspendat timp de 12 luni şi a primit o amendă de 10.000 de lei.

Cadu şi Bornescu vor fi amendaţi cu câte 7.000 lei şi câte două etape de suspendare.

"În ceea ce priveşte meciul Universitatea Cluj - CFR Cluj s-a luat următoarea decizie: în baza legii 7 din legile jocului, coroborată cu articolul 123 din Regulamentul Disciplinar se decide rejucarea din minutul 1 a partidei Universitatea Cluj - CFR Cluj, întreruptă la data de 8 mai 2012, în minutul 24, la o dată care va fi decisă de departamentul de competiţii al LPF. Se sancţionează jucătorul Ricardo Cadu cu suspendare de două etape şi penalitate sportivă de 7.000 de lei. Se sancţionează jucătorul Bornescu Mircea pentru două etape şi penalitate de 7.000 de lei. Se sancţionează masorul Ciucă Liviu cu 12 luni de suspendare şi penalitate sportivă de 10.000 de lei. Hotărârea poate fi atacată la Comisia de Recurs în termen regulamentar (n.r. - cinci zile de la comunicare)", a declarat preşedintele Comisiei de Disciplină, Valentin Epure.

Comisia de Disciplină a LPF a început să judece acest caz astăzi, la ora 13.00, la sediul ligii fiind prezenţi Iuliu Mureşan, Felix Grigore, Mircea Bornescu şi Alexandru Tudor.

Comisia de Disciplină i-a mai citat pe observatorul LPF Gheorghe Nedelescu şi pe supervizorul Alexandru Boc, iar aceştia şi-au exprimat poziţiile în acest caz prin videoconferinţă, fiind delegaţi la meciuri din etapa a XXXII-a a Ligii I.

Un suporter al Universităţii Cluj, Tripon Gabriel, a fost identificat, miercuri, ca fiind a doua persoană care l-a lovit pe fundaşul Ricardo Cadu, pe tunelul de la vestiare al Cluj Arena, în timpul indientelor de la derbiul local.

 

UPDATE "Din punctul meu de vedere e decizia corectă", a comentat antrenorul Universităţii Cluj, Claudiu Niculescu, la Sport.ro. "Noi avem mâine la Galaţi meci cu Oţelul, marţi împotriva Voinţei Sibiu, aşa că singura zi liberă pentru meci ar fi joia viitoare", adaugă el. "Mă bucură această decizie, că vom juca 90 de minute împotriva CFR. Acum singura problemă este când va fi acea zi a jocului", a conchis tehnicianul. El garantează că nu va mai apărea nicio problemă în tribune. "Jucătorii sunt bucuroşi  de decizie, ei şi-au dorit foarte mult marţi seara ca meciul să continue, erau convinşi că pot întoarce rezultatul. Eu aş prefera arbitri străini la meci", a mai spus Niculescu.

Amintim, derby-ul Clujului a fost suspendat în minutul 27, după ce Cadu, căpitanul "feroviarilor", a transformat un penalty, şi s-a îndreptat spre galeria Universităţii, pe care a incitat-o. Portarul "şepcilor roşii", Mircea Bornescu, i-a aplicat o corecţie fizică, moment în care ambii jucători au fost eliminaţi de pe teren. În urma scandalului creat, în care au fost implicaţi mai mulţi jucători de la ambele echipe, arbitrul Alexandru Tudor a decis ca meciul să fie suspendat. Vezi aici toate momentele şi declaraţiile oficialilor după incidente

Comenteaza