Luni de zile de hârţogărie pentru un automat de cafea. Vezi ce trebuie să facă Universitatea de Artă ca să închirieze un metru pătrat

Luni de zile de hârţogărie pentru un automat de cafea. Vezi ce trebuie să facă Universitatea de Artă ca să închirieze un metru pătrat
Universitatea de Artă şi Design (UAD) Cluj-Napoca nu poate amplasa nici măcar un automat de cafea în blocul de locuinţe din Gheorgheni. Blocul aparţine primăriei şi a fost cedat cu titlu gratuit către UAD.

Totuşi, pentru ca UAD să poată amplasa un automat de băuturi calde, ce ocupă o suprafaţă de doar un metru pătrat, universitatea are nevoie de acceptul Consiliului Local, care va analiza mâine cererea în şedinţa sa. Trebuie spus că cererea universităţii a fost emisă în urmă cu mai bine de o jumătate de an, în 9 mai.

Mai mult, pentru ca UAD să poată amplasa automatul de băuturi calde în clădire, Consiliul Local pune condiţii: 20% din veniturile realizate din închirierea metrului pătrat să revină bugetului local, iar dacă plata nu se face până în data de 28 a fiecărei luni pentru luna curentă, UAD trebuie să plătească penalităţi de 0,5% pentru fiecare zi de întârziere.

După ce semnează contractul, UAD trebuie să-l înscrie la registratura municipalităţii, pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de aprobare a acordului de închiriere şi stabilirii sumei ce revine bugetului local din preţul închirierii.

UAD a primit în folosinţă gratuită în 2000 şi 2003, pe o perioadă de 50, respectiv 49 de ani, o parte a imobilului de pe str. Albac 21, un bloc de locuinţe confort IV cu două scări şi cu 140 de camere.

Comenteaza