Luptă strânsă în Baciu: diferenţă de un vot, UDMR face scandal VIDEO

Luptă strânsă în Baciu: diferenţă de un vot, UDMR face scandal VIDEO
Situaţie inedită în comuna Baciu, în imediata vecinătate a municipiului Cluj-Napoca: cinci buletine de vot au pe ele nu ştampila, care s-a dezlipit, ci doar tuşul. În mod normal acestea ar fi anulate, dar diferenţa între principalii contracandidaţi este de un singur vot, astfel că UDMR a făcut contestaţie, a cerut renumărarea votului, şi apoi vrea să conteste şi rezultatul noii numărători.

"încă sunt în comuna Baciu, la secţia de votare, la contestaţie. Nu au fost în stare nici să faăc proces vergbal ca să contest din nou", spune preşedintele UDMR Cluj, Mate Andras. "E diferenţă de un singur vot. Cele cinci nu sunt acum nici anulate, nici validate; stau aici şi aştept. Am cerut numărătoarea celor nule, din nou. La un vot distanţă, trebuie să ştiu dacă e OK sau nu. Aştept acum să facă procesul verbal după renumărarate".

"E o situaţie demnă de cartea recordurilor", spune şi secretarul general adjunct al UDMR, Anna Horvath. Ra adaugă că membrii comisiei de supraveghere a votului au acceptat să semneze procesul verbal de predare a voturilor în alb, înainte ca cifrele să fie aşternute pe hârtie, fapt ce ar face imposibilă o eventuală contestaţie ulterioară a numărătorii. Vezi mai jos declaraţia acesteia:

Candidaţii la Primăria Baciu sunt Ioan Pop (PDL), Ioan Mureşan (USL), Ioan Gall (UDMR) şi Matei Ioan (PP-DD). În faţă sunt Ioan Mureşan cu 1702 voturi şi Ioan Gall, cu 1704 voturi. Opt buletine de vot sunt contestate - trei în favoarea PDL, iar alte cinci în favoarea UDMR.

UPDATE Reclamaţia a fost tranşată în favoarea USL, care câştigă astfel fotoliul de primar, prin Florin Mureşan.

Comenteaza