MAE face precizări cu privire la condițiile de intrare în Bulgaria. Ce s-a schimbat

MAE face precizări cu privire la condițiile de intrare în Bulgaria. Ce s-a schimbat
| Foto: alephnews.ro

Românii care vor să meargă în Bulgaria trebuie să prezinte test COVID negativ și pot intra doar prin trei puncte de frontieră.
 

Potrivit MAE, autorităţile bulgare au revenit cu informaţii suplimentare privind condiţiile de intrare în ţară. „Astfel, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile bulgare, persoanele care se deplasează din România în Republica Bulgaria şi care nu se încadrează în excepţiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria dinspre România numai prin punctele de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin şi Vama Veche-Durankulak.

Totodată, persoanele care se încadrează în excepţiile de la măsura prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria dinspre România prin toate punctele de trecere a frontierei”, se arată într-un comunicat al MAE, poitrivit Mediafax.

Ministerul de Externe reaminteşte că sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test PCR cu rezultat negativ următoarele categorii de persoane: persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria; şoferii de autobuz, angajaţi în transportul internaţional de pasageri; şoferii autocamioanelor care efectuează transport internaţional de mărfuri; membrii echipajelor navale; membrii echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la şi​ către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria şi personalul tehnic asimilat; lucrătorii transfrontalieri.

Bulgaria a schimbat din 29 ianuarie condiţiile de intrare în ţară şi a introdus obligativitatea unui test PCR negativ, cu excepţiile menţionate mai sus.

Comenteaza