Mai multe persoane au încercat să intre cu droguri la Electric Castle. Trei persoane, la spital

Mai multe persoane au încercat să intre cu droguri la Electric Castle. Trei persoane, la spital
Imagine cu caracter ilustrativ | Foto: newsweeek

Polițiștii și pompierii clujeni au aplicat peste 60 de sancțiuni contravenționale în prima zi a festivalului Electric Castle 2024. Șapte persoane au fost prinse cu droguri la intrarea în festival, motiv pentru care autoritățile le-au interzis participarea.

Festivalul a debutat fără incidente majore, conform autorităților, care și-au concentrat eforturile pe prevenirea incidentelor și asigurarea siguranței participanților.

În cadrul măsurilor active de verificare pentru prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, șapte persoane au fost împiedicate să participe la festival, fiind găsite având asupra lor substanțe interzise.

Forțele de ordine, inclusiv jandarmii, polițiștii și pompierii clujeni, au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale. Acestea au inclus:

  • 49 de sancțiuni la regimul rutier (46 amenzi în valoare de 26.070 lei și 3 avertismente);
  • 2 sancțiuni pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, ordinii și liniștii publice (2 amenzi în valoare de 400 lei);
  • 3 sancțiuni privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor (3 amenzi în valoare de 9.200 lei);
  • 2 sancțiuni pentru nerespectarea normelor metodologice de aplicare privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor (2 amenzi în valoare de 9.000 lei);
  • 7 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (6 avertismente și 1 amendă în valoare de 10.000 lei).

Echipajele ISU Cluj și Serviciul de Ambulanță Cluj au acordat asistență medicală în 193 de cazuri, incluzând traumatisme și diverse afecțiuni medicale. Trei persoane au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.

Totodată, în aplicația e-DAC au fost verificate 178 de persoane, fără a se înregistra mențiuni operative. De asemenea, opt persoane au fost testate cu aparatul drug-test, toate rezultatele fiind negative.

Comenteaza