Mai puţine carduri europene de sănătate solicitate de clujeni

Mai puţine carduri europene de sănătate solicitate de clujeni
Asiguraţii din judeţul Cluj au solicitat mai puţine carduri europene de sănătate. Potrivit datelor furnizate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CAS) Cluj, în 2012 au fost eliberate 15.658 de carduri europene de sănătate.

Actul ţine locul asigurărilor de sănătate necesare în cazul unei excursii în străinătate. În 2011, 17.442 de clujeni au solicitat cardurile europene de sănătate. „Cardurile europene de sănătate se eliberează la cerere asiguraţilor din sistemul public de sănătate, care au plata cotizaţiei la zi şi sunt valabile în toate ţările Uniunii Europene. Trebuie să precizăm că prin intermediul cardului european de sănătate nu se pot face tratamente pentru boli cronice. El este valabil doar în caz de urgenţe", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, Crina Grozav, purtătorul de cuvânt al CAS Cluj.

Cererea pentru eliberarea cardului european de sănătate se poate depune la sediul CAS Cluj. Potrivit Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, actele necesare eliberării cardului de sănătate sunt cartea de identitate, certificatul de naştere (doar pentru minorii sub 14 ani) şi dovada calităţii de asigurat.

 

Etichete
Comenteaza