Majorarea de capital de la “U”, anulată şi de Curtea de Apel

Majorarea de capital de la “U”, anulată şi de Curtea de Apel
Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins ieri ca neîntemeiat apelul Universităţii Cluj împotriva sentinţei Tribunalului Comercial, prin care anterior a fost anulată majorarea de capital în urma căreia patronul Florian Walter a ajuns să deţină 96,8% din acţiunile societăţii SC FC Universitatea Cluj SA.

Avocaţii clubului de fotbal spun că procesul nu se încheie aici. "Sunt dezamăgită de decizia Curţii, dar o vom ataca cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sper ca Înalta Curte să-şi valideze propria practică în astfel de cazuri, căci am depus în dosar o decizie a instanţei supreme dintr-un proces similar, prin care a fost aprobată o majorare de capital prin conversia unei datorii în acţiuni", a declarat avocata Laura Sporiş.

Amintim că Florian Walter şi-a majorat capitalul de la 51% la 96,8% prin covertirea în acţiuni a unei datorii de 3 milioane de lei, pe care societatea FC Universitatea o avea faţă de acesta. Majorarea a fost atacată de către acţionarul minoritar Intop Construction SRL la Tribunalul Comercial, care a dat prima sentinţă în acest caz. Instanţa Tribunalului Comercial a apreciat că datoria pe care clubul o are către Florian Walter nu poate fi convertită în acţiuni, citând articole din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale. Avocaţii clubului de fotbal au explicat că "în literatura de specialitate s-a arătat că mărirea capitalului social al unei societăţi pe acţiuni se poate realiza prin noi aporturi sau fără noi aporturi", ultima variantă fiind cunoscută drept "autofinanţare".

După ce a dat în judecată Universi-tatea, compania Intop a anunţat că scoate la vânzare acţiunile pe care le deţine la clubul clujean. Numai că în anunţ au precizat că vând pachetul de 13% din capital, atât cât deţineau înainte de majorarea lui Walter. Preţul cerut este de 2.966.990 de lei. Până acum nu s-au arătat doritori.

 

 

Comenteaza