Managerii de presă: gestul Primăriei, o gravă eroare

Managerii de presă: gestul Primăriei, o gravă eroare
Liderii presei clujene se declară jigniţi de gestul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca de a nu include printre invitaţii cocktailului de 1 Decembrie pe ziarişti şi pe oficialii opoziţiei.
Liviu Alexa, managerul citynews.ro şi Mesagerul de Cluj, mărturiseşte că nu a fost niciodată la recepţia de 1 Decembrie, însă în acest an ar fi dorit să meargă. “Era un moment în care se cuvenea să lăsăm la o parte orice animozităţi şi tâmpenii. Nu ştiu cine este vinovat, dar cred că presa ar fi avut ce să caute acolo, nu ca să mănânce şi să bea, ci pentru a consemna momentul. Membrii opoziţiei ar fi trebuit să fie invitaţi şi ei din respect”, crede Alexa. “Am avut o invitaţie pe e-mail, la citynews, şi aceea foarte târziu, şi am trimis un om care să vadă despre ce este vorba. Nu mi se pare corect să îi cheme acolo doar pe şefii de presă, nici să îi cheme pe unii şi să îi omită pe alţii, ci să trimită invitaţii la timp instituţiilor media. Ne fac să părem nişte «fomişti», nişte amărâţi care vor doar mâncare de la Primărie. Oare Oana Buzatu vrea să facă o cantină socială pentru ziarişti la Primărie?”, se întreabă Liviu Alexa.

“E o situaţie fără precedent, inadmisibilă şi o lipsă de respect grosolană faţă de reprezentanţii presei şi ai opoziţiei din Cluj. În mod normal, dacă instituţia publică numită Primărie se respectă, va trebui să facă publice sancţiunile pe care le aplică celor vinovaţi de această situaţie. Ziua Naţională a României nu poate fi confiscată de un partid politic sau de o instituţie, chiar dacă se numeşte Primăria Municipiului Cluj-Napoca”, afirmă Rareş Bogdan, directorul cotidianului Ziua de Cluj.

“În ceea ce priveşte recepţia pe care spun că o vor organiza la sfârşit de an, trebuie să le spun reprezentanţilor Primăriei că Ziua Naţională a României e la 1 Decembrie, şi nu pe 25 sau 31 decembrie. În aceste două date se sărbătoresc Sfântul Crăciun şi Revelionul. Să nu încerce să confunde datele sau să arunce perdele de fum care să le acopere incompetenţa. Pot să îi dau un sfat domnului primar, în calitatea mea de simplu ziarist de provincie, foarte atent însă la ceea ce se întâmplă în acest oraş şi judeţ: să fie mai atent în selecţia colaboratorilor săi apropiaţi, pentru că aceştia pot să îi cauzeze probleme suplimentare într-un moment în care nu cred că are nevoie de aceste lucruri. Încă stau să mă gândesc dacă a fost doar incompetenţă din partea unor şefi de departamente şi directoraşi din Primărie sau la mjiloc este o importantă doză de prostie şi nesimţire”, declară Rareş Bogdan.

Mircea Suciu, director general al postului NCN Cluj, admite că a primit o invitaţie la evenimentul Primăriei, însă “pe mail, marţi seara, pe la ora 23 şi ceva”. “Invitaţiile scrise ajung, în mod normal, cu o săptămână înainte. Cred că trebuie să fim trataţi cu toţii în mod egal. Consider că, fiind o sărbătoare naţională, indiferent de consideraţiile despre cine ar trebui să fie invitat sau nu, e sărbătoarea tuturor şi nu e corect să se facă discriminări de acest gen”, declară Suciu. “La urma urmei, presa e cea care promovează toate evenimentele, mai ales pe cele de importanţă naţională. Consider, totuşi, că a fost o eroare de organizare, şi nu o chestiune ideologică”, apreciază directorul NCN.

Paul Niculescu, director editorial al cotidianului Monitorul de Cluj a declarat că nu poate să se pronunţe cu privire la cine a fost invitat sau nu la eveniment din partea presei şi a liderilor Opoziţiei. „Ce pot spune este că nu am primit o invitaţie la recepţia organizată de municipalitate până în 30 noiembrie, însă am primit una din partea unei prime private care s-a folosit de numele primăriei pentru a organiza un eveniment într-un cadru privat în parteneriat cu această instituţiei”, atrage atenţia Niculescu. 
Etichete
Comenteaza