Mănăstire cu grădină zoologică VIDEO

Mănăstire cu grădină zoologică VIDEO
Mănăstire cu cu grădină zoologică. Nu este o glumă, este vorba de Mănăstirea Dumbrava, aflată la limita dintre judeţele Alba şi Cluj. Preoţii de acolo nu au în grijă lei sau elefanţi, dar pelerinii şi copiii care vizitează mănăstirea pot admira căprioare, ponei, iepuri şi foarte multe specii de păsări.

Mica grădină zoologică a fost construită chiar la intrarea în lăcaşul de cult. Cei peste 80 de copii de care are grijă personalul mănăstirii Dumbrava se bucură cel mai tare de vecinătatea cu animalele.

"După cum ştiţi mănăstirea este un fel de Arcă a lui Noe şi atunci părintele a făcut pentru copii să avem tot soiul de animale: de la măgăruşi, ponei, papagali, căprioare", spune maica Minodora, de la Mănăstirea Dumbrava.

Pentru animale nu a fost adus un personal de specialitate, dar cu toate acestea sunt foarte bine îngrijite. De hrana şi igiena lor se ocupă cei de la mănăstire. "Chiar avem o maică care se ocupă de animale, dar o face cu mare drag, e frumos", spune maica Minodora.

Mănăstirea Dumbrava a fost ridicată în 1996, pe locul unde în 1703 preotul Ioan a fost martirizat, ars într-o căpiţă cu fân, şi poartă hramul "Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir".


Reporter: Ciprian Aron
Imagine: Florin Dan

Comenteaza