Mandat prelungit pentru Platon

Mandat prelungit pentru Platon
Judecătoria Cluj-Napoca a prelungit cu 15 zile mandatul de arestare preventivă a fostului prefect Călin Platon. Cei doi avocaţi angajaţi de fostul prefect au susţinut în faţa judecătorilor că Platon poate fi cercetat în stare de libertate.

“Am motivat că nu subzistă pericolul concret invocat de procurori, adică acele motive cerute de CEDO pentru a ţine pe cineva în arest preventiv. Mai exact, nu există pericolul de fugi, de a influenţa martorii sau de alterare a unor probe. Aproape toate probele sunt administrate, se mai aşteaptă după expertiza tehnică”, a spus avocatul lui Platon, Tiberiu Ban.

De asemenea, avocaţii au depus la dosar declaraţia dată de un oftalmolog în cadrul anchetei, cu privire la susţinerea lui Platon că a fost orbit de soare în momentul producerii accidentului din 27 august, când a lovit pe o trecere de pietoni o mamă şi pe bebeluşul ei care era în cărucior. Bebeluşul a decedat, iar mama a fost operată la un picior, fiind acum acasă. Medicul oftalmolog a arătat că “fenomenul de orbire temporară cauzată de expunerea ochiului la o sursă puternică de lumină este real, iar în literatura de specialitate fenomenul se numeşte ebluisare”.

Comenteaza