Marea împădurire la Cluj. Reîncepe plantarea celor un milion de arbori

Marea împădurire la Cluj. Reîncepe plantarea celor un milion de arbori
| Foto: wall-street.ro

Proiectul „Clujul Milion”, care constă în plantarea a un milion de arbori pe teritoriul județului Cluj, se reia de săptămâna viitoare, a anunțat Alin Tișe.

Unul dintre noile proiecte ale Consiliului Județean (CJ) Cluj este plantarea a unui milion de arbori în județul Cluj, în următorii 10 ani. Proiectul va fi realizat printr-un parteneriat între forul administrativ județean și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), din Cluj-Napoca. Proiectul este denumit „Clujul Milion”. Costurile vor fi minimale, universitatea urmând a furniza gratuit materialul dendrologic.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a precizat la sfârșitul ședinței ordinare a forului administrativ județean, de joi, 22 aprilie 2021, că a stabilit cu rectorul USAMV, să se reia plantarea copacilor, începând cu săptămâna viitoare.

„Noi am fixat deja cu rectorul de la USAMV să reîncepem plantarea și să dăm drumul la treabă, pentru că Universitatea furnizează un milion de arbori într-un număr de ani, fără să plătim nimic, iar noi, împreună cu primarii ne vom asigura că îi plantăm. E cel mai ambițios proiect din România, de a planta un milion de arbori în câțiva ani, și ne vom ține de acest proiect.

L-am amânat pentru săptămâna viitoare pentru că a nins, când vom reîncepe practic această fază a proiectului de plantare, în cadrul dezvoltării Muzeului Etnografic „Romulus Vuia”, care va mai cuprinde construcția de clădiri, realizarea de alei, zone de picnic, de expoziție, scene în aer liber, ș.a.”, a afirmat Tișe.

Comenteaza