Marfă de sezon în Oser: vuvuzele

Marfă de sezon în Oser: vuvuzele
La câteva săptămâni după ce Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud s-a încheiat, instrumentele care au bulversat întreaga planetă au ajuns să fie puse în vânzare şi la Cluj.
Vedeta pieţei de vechituri de sâmbătă a fost o vuvuzea verde cu care vânzătorul şi-a asurzit sistematic vecinii de “tarabă”. Preţul cu care putea fi cumpărat controversatul instrument era de 30 de lei. “Merită, nu e deloc scumpă! Am adus-o chiar din Spania. Am mers acolo la fotbal şi am cheltuit mult, aşa că trebuie să recuperez. Chiar şi căţelul trebuie să mi-l vând”, s-a justificat omul. “Nu ştiu la ce mi-ar folosi să îmi cumpăr aşa ceva. Este cam scumpă şi, în plus, la noi, pe stadioane, vuvuzelele au fost interzise din start. Nu aş putea să îi condamn pe cei de la Federaţia Română de Fotbal, cred că e destul că au stricat atmosfera la Mondiale, nu e cazul să le auzim şi pe aici. Nici măcar în faţa blocului!”, şi-a dat cu părerea un clujean din Zorilor.

Locaţia nouă pusă la dispoziţia Oserului de către autorităţile locale nu are prea mare succes în rândul comercianţilor. “Pietrele astea de pe jos dublează căldura soarelui şi se umblă foarte greu pe ele, ne rupem picioarele”, s-a plâns o femeie care vindea haine, accesorii, curse de şoareci. Mulţi târgoveţi regretă vechiul amplasament, cu iarbă, spaţiu larg şi răcoare de la râu. Deşi se afla mai departe, în afara oraşului, locul era mai accesibil pentru că se putea ajunge cu tramvaiul şi autobuzul. “Acum plătim şi taxă la intrare, de 3 lei. Nu ne mai permitem să negociem şi să lăsăm din preţ, trebuie să ne recuperăm cheltuiala”, a spus vânzătoarea. Pentru cumpărători, noua locaţie pare mai civilizată, are toalete ecologice şi spaţiu pentru produse alimentare.

Comenteaza