Marga, la REALITATEA TV: Clujenii au adus plata pentru voturi sau moţiuni

Marga, la REALITATEA TV: Clujenii au adus plata pentru voturi sau moţiuni
Luptele politice care se dau în prezent în România au loc mai mult în culise, a precizat aseară Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), la REALITATEA TV Cluj.

"Trebuie să spun cu tristeţe că clujenii au adus pe scena politică acest sistem de a da bani când e vorba de voturi sau de moţiuni de cenzură. Nici măcar Mussolini nu s-a gândit la aşa ceva, să plătească pentru a rezolva probleme în parlament", a declarat profesorul Marga în cadrul emisiunii moderate de Octavian Hoandră, care l-a mai avut ca invitat şi pe jurnalistul Rareş Bogdan. Rectorul clujean a adus critici Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru că nu a aprobat încă cifra de şcolarizare pentru anul universitar următor.

"Legea spune clar că aceste date trebuie comunicate cu o jumătate de an înainte de 1 octombrie, pentru ca viitorii studenţi să ştie unde şi la ce să dea examen. Învăţământul românesc e în derivă, nicăieri în Europa recentă o Lege a educaţiei nu este adoptată prin asumarea răspunderii", a explicat Marga.

În cursul vizitelor pe care le efectuează în afara ţării rectorul a perceput o atitudine reticentă faţă de ţara noastră, pentru că "lucrurile stagnează". "România este sub controlul unor inşi care reuşesc această şmecherie, de a combina lucruri importante cu lucruri care nu contează. Elita se scindează, oamenii aleargă după beneficii imediate, fapt de înţeles până la urmă în sărăcia de la noi. În faţa unei situaţii care nu este suportabilă, orice alternativă este mai bună", a încheiat rectorul UBB.

 

Comenteaza