Marius Nicoară a ajuns la sediul DNA. Vezi ce a declarat

Marius Nicoară a ajuns la sediul DNA. Vezi ce a declarat
Senatorul PNL, Marius Nicoară, a venit la sediul DNA în urmă cu câteva minute pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul referendumului.

"Am fost citat ca martor în 21 august pentru ora 12, însă abia acum am reuşit să vin pentru că am fost în concediu, iar apoi în Parlament ca să asigur cvorumul pentru citirea în plen a motivării Curţii Constituţionale. După cum vedeţi, am venit singur fără avocat pentru că am conştiinţa curată şi PNL are conştiinţa curată . Am venit ca un bun cetăţean să dau declaraţii procurorilor în privinţa acestui dosar", a spsu Nicoară. 

Întrebat ce crede despre învinuirile care i se aduc colegului de partid, Teodor Atanasiu fostul ministru al Apărării, Nicoară a spus că este convins că acesta este nevinovat.

Sunt coleg cu domnul Atanasiu, iar domnul Samson a venit de la Bucureşti să asigure logistica. Nu cunosc niciun interlop, nu ştiu cine i-a catalogat aşa, iar un sediu de partid e ca un spital sau o biserică, adică un loc public. Domnul Samson a fost şi într-un sediu şi în celălalt în ziua referendumului", a mai spus preşedintele PNL.

Marius Nicoară a fost citat în calitate de martor la sediul DNA Cluj deoarece, în actele întocmite de procurorii DNA în susţinerea declanşării urmăririi penale împotriva fostului ministrul Teodor Atanasiu, a fiului vitreg al ministrului Cornel Dobriţoiu şi a altor persoane calificate drept „interlope", sediul PNL Cluj-Napoca este prezentat ca un veritabil centru de comandă din care s-ar fi coordonat activitatea de cumpărare de voturi şi chiar de intimidare a alegătorilor din mai multe judeţe ale Transilvaniei, în scopul de a-i determina să meargă la vot în ziua referendumului. „Concret, s-a stabilit că, în cursul dimineţii de 29 iulie 2012, în înţelegere cu Atanasiu Teodor, Samson Dumitru a apelat la sprijinul învinuitului Măgurean Bogdan Cristian (cunoscut interlop din Cluj-Napoca, cu relaţii în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acţioneze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educaţie) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localităţi de pe raza judeţelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Arad, Timiş grupuri de interlopi care să fie pregătiţi să intervină, la nevoie, în locaţiile unde se solicită sprijin. Măgurean Bogdan a acţionat în sensul celor stabilite, în condiţiile în care i s-a pus la dispoziţie un spaţiu din sediul organizaţiei PNL Cluj-Napoca iar Samson Dumitru l-a pus în legătură cu mai mulţi lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în acelaşi scop", se spune în documentul invocat. Vezi detalii despre dosar

 

 

 

Etichete
Comenteaza