Marş pentru Avram Iancu: "România Mare, în vechile hotare" FOTO / VIDEO

Marş pentru Avram Iancu:
Peste o sută de clujeni, invitaţi din toate colţurile ţării dar şi din Basarabia, mărşăluiesc la această oră în Cluj, într-un miting ce se vrea dedicat lui Avram Iancu.

Organizatorii marşului pentru Avram Iancu nu au reuşit să adune cu mult peste 100 de persoane la evenimentul de azi. În schimb au venit invitaţi din toate colţurile ţării şi din Republica Moldova.

În prim-plan se află membrii organizaţiei Noua Dreaptă, care au venit dotaţi cu bannere şi cu steaguri. Pe unele dintre acestea au fost afişate însemne ce duc cu gândul la legionari. Ei scandează, printre altele, "Basarabia, pământ românesc!", "Harghita-Covasna, pământ românesc!" sau "România Mare, în vechile hotare!" şi "Afară, afară, cu javrele din ţară!".

"Noi spunem că ziua Ungariei este determinată de acei români măcelăriţi", a declarat cel mai în vârstă participant la marş, clujeanul Vasile Chiorean (73 ani). Marşul a pornit în piaţa Mihai Viteazul, pe ruta Bd. Regele Ferdinand - Piaţa Unirii - Bd. Eroilor - Piaţa Avram Iancu.

UPDATE la marş participă acum 200 de persoane. S-a mai scandat "Jos hotarul de la Prut!" şi "Nu vrem să fim o naţie de sclavi!".


Comenteaza