Marşuri şi concerte de vară pentru clujeni

Marşuri şi concerte de vară pentru clujeni
Săptămâna aceasta localnicii pot participa la un maraton de ciclism, pot asculta concerte de orgă sau pot vedea expoziţii locale şi internaţionale.
Mâine este ziua cea mai bogată în evenimente. La ora 9:30 dimineaţa va porni din faţa bisericii Sf. Mihail “Marşul bicicliştilor”, care are ca destinaţie Roşia Montană şi “FânFest”. Evenimentul va dura trei zile şi va acoperi 140 de kilometri.

Seria concertelor de vară de la Biserica Reformată continuă mâine seară de la ora 19:00, cu un recital susţinut de Amalia Goje. Solista a absolvit Academia de Muzică din Cluj şi a studiat orga în Germania, Olanda şi Ungaria. Este membră a formaţiei de muzică barocă “Fonte di Gioia”.

În programul concertului său figurează piese de Bach, Robert Schumann, Beethoven, ca şi ale unor compozitori actuali, Hans Peter Turk şi Petr Eben. Intrarea este liberă, dar seria de evenimente este dedicată strângerii de fonduri pentru restaurarea orgii bisericii, donaţiile fiind binevenite. Muzica, de alt gen, va fi prezentă şi la barul Hard Club din Complexul Observator, care va găzdui mâine de la ora 22:30, videoproiecţia concertului “Iron Maiden – Flight 666” (foto), ca “încălzire” pentru spectacolul de la Cluj al legendarei trupe, care va avea loc în 15 august.

Amatorii de artă au la dispoziţie mai multe expoziţii de facturi diferite. La Muzeul de Artă poate fi văzută expoziţia unui grup de artişti contemporani polonezi, “Nimic important, e doar artă”, cu lucrări năstruşnice, sau “Muzeul Păpuşilor”, cu marionete şi decoruri din spectacolele Teatrului “Puck”.

La Casa Municipală de Cultură din Piaţa Unirii nr. 24 s-a deschis recent expoziţia “Clujul de altădată”, cu fotografii spectaculoase din istoria oraşului, iar la Muzeul Etnografic a fost refăcută o locuinţă oşenească, în cadrul expoziţiei despre Ţara Oaşului, recent vernisată.

Comenteaza