Masă rotundă cu ocazia Zilei Naţională fără tutun la Cluj

Masă rotundă cu ocazia Zilei Naţională fără tutun la Cluj
Reprezentanţii Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Cluj organizează cu ocazia Zilei Naţionale fără tutun o masă rotundă şi discuţii interactive cu elevii din ciclul liceal.

"În 1987 Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis marcarea Zilei Mondiale Fără Tutun ca o modalitate de a atrage atenţia, la nivel mondial, asupra prevalenţei crescute a consumului de tutun şi efectelor negative asupra sănătăţii. În scopul sensibilizării populaţiei României referitor la beneficiul renunţării la fumat, Guvernul României a adoptat Hotărârea 1270/2002, prin care, cea de-a 3-a zi de joi a lunii noiembrie se declară <Ziua Naţională fără Tutun>", au precizat reprezentanţii DSP Cluj, într-un comunicat de presă.

Campania de la nivel naţional se derulează în intervalul 15-30 noiembrie, având ca scop "reducerea prevalenţei fumatului în rândul tinerilor prin promovarea unui stil de viaţă fără tutun şi conştientizarea populaţiei generale cu privire la efectele nocive ale fumatului".

Campania are sloganul "Eu am reuşit. Alege să nu fumezi!". În cadrul campaniei amintite DSP Cluj, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Cluj organizează o masă rotundă cu cadre didactice din Liceul Gheorghe Şincai Cluj-Napoca, respectiv discuţii interactive cu elevii din ciclul liceal si distribuirea de pliante.

 

Comenteaza