Mașinile retro s-au duelat pe dealurile Clujului FOTO

Mașinile retro s-au duelat pe dealurile Clujului FOTO
Mașinile retro s-au întors la Turda după ce au făcut un popas și de zilele municipiului la salină, ocazie cu care au fost admirate de câteva sute de persoane aflate în vizită la obiectivul turistic.

Salina Turda a fost vineri punctul intermediar al etapei a II-a a Raliului de Regularitate Carpați Retro, organizat de Retromobil Club România. Manifestarea a avut loc pe parcursul a trei zile, primele două dedicate raliului propriu-zis, cea de-a treia fiind exclusiv culturală. În prima zi mașinile retro au ajuns la Turda, unde s-a dat startul competiției de 120 km, conform Turda News.

În concurs s-au înscris 60 de mașini produse între 1951 și 1987. Pentru duminică organizatorii au pus la cale un tur ghidat prin centrul vechi al municipiului Cluj-Napoca, ocazie cu care au aflat informații inedite despre istoria cetății transilvane. Turul ghidat a fost susținut prin bunăvoința membrilor Asociației Vechiul Cluj, printre ai cărei parteneri oficiali a fost și RCR.

Manifestarea s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, primele două dedicate raliului propriu-zis, cea de-a treia exclusiv culturală, pentru doritori. În prima zi a competiţiei, după verificările tehnice/administrative, s-a dat startul etapelor I şi II (Cluj-Napoca – Salina Turda, tur, respectiv retur). 

Traseul acestor prime două etape a avut 120 km. Prima zi a competiţiei s-a încheiat cu o masă colegială, la restaurantul Hotelului Univers T. A fost o seară din care nu au lipsit surprizele, una de destindere, dar şi de pregătire pentru etapele care au urmat.

Cea de a doua zi a competiţiei a început sâmbată, când s-a dat startul pentru etapele III şi IV (Cluj-Napoca – Ic Ponor, tur/retur), cu sosirea la Univers T. Festivitatea de premiere şi balul au încheiat evenimentul, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca.

Comenteaza