Maşinuţe de hârtie pentru şoferii clujeni VIDEO

Maşinuţe de hârtie pentru şoferii clujeni VIDEO
Poliţiştii clujeni au organizat astăzi împreună cu mai multe studente de la Universitatea "Babeş-Bolyai" o campanie de prevenire a accidentelor rutiere pe raza judeţului.

În cadrul campaniei poliţiştii, însoţiţi de studente îmbrăcate cu un tricou cu inscripţia care limitează viteza de deplasare la 50 de kilometri, au împărţit şoferilor fluturaşi de sensibilizare a respectării legislaţiei rutiere. Unul dintre fluturaşi cuprindea o statistică cu accidentele din luna mai 2010 şi lăsau semne de întrebare cu privire la ce se va întâmpla în această lună, iar un altul prezenta sancţiunile aplicate şoferilor în perioada amintită.


Totodată şoferii au primit câte o maşinuţă de hârtie cu inscripţia "Ţine viteza sub control".
"Felicit studenţii pentru implicarea în proiect, încercăm prin această campanie să combatem cauzele principale de producere a accidentelor, care sunt viteza excesivă şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere, Sorin Precup.


"Este o tendinţă spre viteză, dar încercăm să-i instruim pe elevii care vin la noi să respecte viteza legală şi celelalte prevederi ale legislaţiei rutiere. Campania mi se pare binevenită şi sper să reducă mult din numărul accidentelor", a spus un instructor auto.

Comenteaza