Mate Andras, urmărit penal pentru conflict de interese VIDEO

Mate Andras, urmărit penal pentru conflict de interese VIDEO
Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras Levente, este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Parlamentarul este acuzat de conflict de interese, pentru că şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar. Anul trecut, anchetatoriii au dispus neînceperea urmării penale, dar rezoluţia a fost infirmată ulterior.

Mate Andras-Levente a intrat în atenţia procurorilor în urmă cu doi ani, după ce Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parchetului de pe lângă Înalta Curte să cerceteze conflictul de interese în care se afla deputatul. Iniţial, anchetatorii au decis neînceperea urmării penale, dar rezoluţia acestora a fost infirmată de prim-procurorul adjunct al parchetului instanţei supreme. În aceste condiţii, procurorii au decis din nou începerea urmării penale împotriva parlamentarului clujean.

Procurorii au reţinut ca situaţie de fapt că, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras-Levente, soţia sa a fost angajată de către Camera Deputaţilor prin contract individual de muncă pentru perioada 16.03.2010 - sfârşitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către acesta. În baza contractului de muncă astfel încheiat, soţia deputatului Mate Andras-Levente a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma totală de 5.508 lei, susţin procurorii. Mate Andras-Levente nu s-a arătat surprins de decizia anchetatorilor şi a declarat că acest lucru este absolut normal în cazul unei plângeri penale.

"Nu e nici o veste proastă, pentru că cei care cunosc noţiunile juridice au înţeles....... pentru că altfel nu funcţionează instituţiile statului", a precizat Mate Andras Levente, deputat UDMR Cluj.

 

Etichete
Comenteaza