Medic condamnat la închisoare cu suspendare

Medic condamnat la închisoare cu suspendare
Fosta şefă a Laboratorului de Anatomie Patologică, Maria Petrescu, a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că a întocmit defectuos protocolul de necropsie a unui cadavru.

De asemenea, femeia a fost obligată la plata a 20.000 de euro către rudele defunctului. Sentinţa este irevocabilă.

Medicul Maria Petrescu, cu 40 de ani de experienţă, din care 20 la conducerea Laboratorului de Anatomie Patologică, s-a judecat la Curtea de Apel pentru anularea condamnării din luna aprilie. Atunci, Judecătoria a condamnat-o pe Maria Petrescu la un an de închisoare cu suspendare pentru neglijenţă în serviciu şi plata în solidar cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a sumei de 15.000 de euro către două rude ale unei persoane decedate, care a fost autopsiată de inculpată. Curtea de Apel a condamnat-o irevocabil pe Maria Petrescu, care nu va mai putea profesa. Femeia a fost acuzată că în martie 2007, pe când era şefa Laboratorului de Anatomie Patologică, ar fi întocmit defectuos protocolul de necropsie a lui Constantin Costea, care a decedat la o lună după ce a fost operat de polipi de medicul Teofil Pop la Clinica Interservisan. Procurorii susţin că Petrescu a eliminat posibilitatea efectuării ulterioare a unei expertize medico-legale care să stabilească cu exactitate cauza morţii, având în vedere că rudele lui Costea au depus plângere penală împotriva lui Teofil Pop. În cazul acestuia, procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în lipsa unor probe certe.

Procurorii susţin că la momentul autopsiei Maria Petrescu ar fi trebuit să anunţe organul judiciar competent, având în vedere că decesul persoanei a survenit la scurt timp după o intervenţie chirurgicală. La finalul protocolului de autopsie, Petrescu a concluzionat că bărbatul de 68 de ani a decedat ca urmare a unei meningite, fără a menţiona cum s-a instalat aceasta. "Probabil că meningita decedatului se datorează perforării fosei nazale, care a fost generată de intervenţia chirurgicală la polipi", a spus în instanţă inculpata.

 

Comenteaza