Medicii de familie continuă războiul cu CJAS şi nu vor să semneze un act adiţional

Medicii de familie continuă războiul cu CJAS şi nu vor să semneze un act adiţional
Asociaţia Medicilor de Familie din Cluj continuă războiul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, după refuzul de a mai emite reţete compensate şi gratuite. CJAS a cerut încheierea unui act adiţional la contractul aflat în vigoare, însă AMF spune că solicitarea este „nelegală", „şi nu numai sub aspectul datei de încheiere.
">

Preşedintele AMF Cluj, Cornel Pop, spune că solicitarea CJAS pentru încheierea unui act adiţional la contractul de furnizare a serviciilor de sănătate încheiat anul trecut este nelegal. „Cum contractul pentru anul 2011 a fost aprobat de Guvern printr-o Hotărâre care a intrat în vigoare în 1 iunie, singurul document pe care îl puteam semna atât medicii de familie cât şi reprezentanţii Casei de Asigurări, potrivit normelor legale, este contractul în baza noilor acte normative", a explicat acesta.


Actul adiţional ar urma să aibă valabilitate de doar o lună, însă Pop spune că noul contract cadru se află deja în vigoare, astfel că un astfel de document ar avea valoare legală nulă.

Preşedintele CNAS, Lucian Druţă, a acuzat astăzi că are "semnale din judeţe potrivit cărora medicii de familie nu sunt lăsaţi de către conducere să semneze contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate", deşi aceştia ar dori. Acesta a mai acuzat astăzi medicii de familie că "fraudează sistemul" prin prescrierea de medicamente de către medici care sunt în anumite relaţii cu firme de medicamente, prescrierea la pacienţi care au decedat sau bilete de trimitere către laboratoare "din care au de câştigat medicii şi laboratoarele respective". El a şi calculat grosier prejudiciul adus în acest mod Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate - "câteva sute de mii de lei".

 

Comenteaza