Medicii reacţionează la discursul lui Cristi Puiu de la TIFF: Noi stăm cu mască, ochelari, vizieră, halat impermeabil şi curg apele pe noi, dar nu ne plângem

Medicii reacţionează la discursul lui Cristi Puiu de la TIFF: Noi stăm cu mască, ochelari, vizieră, halat impermeabil şi curg apele pe noi, dar nu ne plângem

Directorul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și-a exprimat dezamăgirea profundă cu privire la discursul anti-mască al lui Cristi Puiu de la TIFF din Cluj-Napoca. Medicul a sancţionat şi aplauzele furtunoase cu care a fost primit îndemnul regizorului.

"Este trist, pentru că Cristi Puiu este un lider de opinie, iar festivalul clar are un nivel înalt de calitate. Este trist să aud așa ceva și poate sunt și mai dureroase acele aplauze auzite.

Pot să vă spun că eu și colegele care sunt în tură suntem așa îmbrăcate (în combinezon - n.r.) de la ora 8.00 fără 10. Cred că am văzut măcar 55-60 de pacienți, curge apa pe noi, stăm cu mască, ochelari și vizieră de atunci, cu un halat impermeabil și totuși nu ne plângem.

Pur și simplu ne facem datoria și considerăm că aceasta este o măsură de a ne proteja pe noi și pe cei din jurul nostru, inclusiv pe pacienți. Pentru noi este datorie, pentru alții e dureros că gândesc așa și transmit astfel de mesaje. Doare tare de tot.

Din respect pentru cei bolnavi, din respect pentru cei care au murit, cred că ar trebui să încercăm să limităm răspândirea acestui virus, pentru că depinde doar de noi. Alte mijloace, momentan, cu siguranță, nu avem la îndemână. Mă doare foarte mult și ne doare mult ca și personal medical astfel de atitudini", a spus la Digi24 medicul Andreea Moldovan.

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, "Malmkrog", că este "inuman" ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă.

"Să staţi cu masca pe faţă să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman. Şi eu vă rog să plecaţi atunci când aţi simţit că trebuie să ieşiţi, că nu mai suportaţi, să plecaţi, vă rog foarte mult. Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie '89 şi care au zis 'Nu' dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil", a afirmat regizorul.

Comenteaza