Mesajul Mitropolitului de Paşti: "Învierea Domnului Nostru Iisus Hristos alungă toată tristeţea şi suferinţa din vieţile noastre" VIDEO

Mesajul Mitropolitului de Paşti:
Învierea Domnului Nostru Iisus Hristos alungă toată tristeţea şi suferinţa din vieţile noastre. Asta le-a transmis Înalt-Prea Sfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, credincioşilor ortodocşi care vor sărbători duminică Paştile.

Înalt-Prea Sfinţitul Andrei îşi exprimă compasiunea faţă de toţi creştinii, care au foarte multe greutăţi cauzate de boli, sărăcie sau dificultăţile vieţii de zi cu zi. Aşa se face, în opinia sa, că oamenii sunt cuprinşi de suferinţă şi întristare. Mitropolitul spune că totul se schimbă de Paşti, prin Învierea Domnului.

"În slujba de la Paşti, în slujba de la Înviere, este o cântare care spune aşa: "Paştile sunt izbăvire de întristare". Aceasta-i marele adevăr legat de sărbătoarea Paştelor. Paştile sunt izbăvire de întristare, iar Sf. Ioan Gură de Aur, în predica de la Paşti, spune aşa: "Hristos a înviat şi nici un mort nu mai este în morminte", a spus IPS Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului.

Înaltul ierarh clujean explică şi mesajul din pastorala sa de anul acesta.

"Ideea care poate fi desprinsă din pastorala noastră de Paşti nu e aceea că-i criticăm pe credincioşii noştri, ci dorim să le aducem îmbărbătare şi linişte sufletească în aceste zile minunate ale Sfintelor Paşti. Hristos a înviat!", a mai spus Mitropolitul

Pastorala Înalt-Prea Sfinţitului Andrei va fi citită în toate bisericile de pe cuprinsul mitropoliei în ziua de Paşti.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza