"Metoda accidentul", nemuritoare în România. 13 cazuri în 2 luni la Cluj VIDEO

În ciuda avertismentelor numeroase și a cazurilor dezvăluite de mass-madia înșelăciunile prin metoda ”accidentul” continuă să facă victime în Cluj.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au finalizat cercetările într-o cauză privind 13 infracţiuni de înşelăciune comise, în perioada octombrie 2016 - noiembrie 2016, prin metoda „accidentul", de către un grup infracţional format din 4 persoane, două dintre acestea fiind încarcerate în penitenciar la data comiterii faptelor (bărbați în vârstă de 28 de ani, din Iași și Cluj).

Conform verificărilor efectuate, un bărbat, de 28 de ani, din judeţul Iaşi, apela în mod aleatoriu diferite persoane pe numerele de telefon fix, pretindea că este o rudă/cunoştinţă şi că a suferit un accident grav de circulaţie. De asemenea, preciza faptul că este internat la spital şi că are nevoie de o sumă de bani pentru plata cheltuielilor medicale, care nu este acoperită de asigurarea medicală. Ulterior, prin modificarea vocii, îşi asuma o altă calitate, cea de medic, pentru a mări credibilitatea faptelor expuse şi a induce în eroare persoanele.

Astfel, persoanele vătămate erau dirijate să se întâlnească cu ceilalţi membri ai grupului, care îşi asumau rolul de angajaţi ai casei de asigurări de sănătate şi preluau sumele de bani. Ulterior banii erau împărţiţi între cei patru, conform unei înţelegeri anterioare.

În luna noiembrie 2016, o femeie de 23 de ani, din comuna Jucu, care făcea parte din acest grup infracţional, a fost prinsă în flagrant imediat după preluarea sumei de peste 12.000 de dolari de la o persoană din Cluj-Napoca. La acea dată, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, iar ulterior arestată preventiv. De asemenea, la data respectivă, un alt membru al grupului infracţional, un bărbat, de 23 de ani, din comuna Jucu, a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind pus sub control judiciar.

Comenteaza