Mii de credincioşi ortodocşi se închină la moaştele de la Catedrala Mitropolitană VIDEO

Mii de credincioşi ortodocşi se închină la moaştele de la Catedrala Mitropolitană VIDEO
Mii de credincioşi ortodocşi au format şi în această dimineaţă o coadă impresionantă, de zeci de metri, în faţa Catedralei Mitropolitane din centrul Clujului, pentru a se închina la moaştele aduse de la un schit românesc de la muntele Athos.

Enoriaşii au venit încă de dimineaţă pentru a se aşeza la rândul care se întinde deja de la intrarea în catedrală pe toată latura de Vest a pieţei Avram Iancu. În catedrala mitropolitană au fost aduse, de la mănăstirea românească Prodromu de pe Muntele Athos din Grecia, moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, apostolului şi evanghelistului Matei, marelui mucenic şi arhidiacon Ştefan şi marii muceniţe Varvara.

Programul slujbelor de astăzi a început la ora 8 dimineaţa, iar de la ora 09:30 episcopul vicar Vasile Someşanul a oficiat Liturghia arhierească. Moaştele celor patru sfinţi vor fi scoase din catedrală la ora 16, după care se vor îndrepta spre mănăstirea Căşiel, unde vor rămâne până miercuri, după Liturghie. Relicvele au fost aduse tocmai de la schitul românesc Prodromu din Muntele Athos şi s-au aflat în pelerinaj în mai multe oraşe din România. După Cluj, moaştele vor ajunge la Braşov, după care delegaţia care le-a însoţit se va întoarce în Grecia.

Comenteaza