Mii de elevi clujeni se implică în lupta împotriva obezităţii

Mii de elevi clujeni se implică în lupta împotriva obezităţii
1.000 de studenţi de la Facultatea de Educaţie Fizică si Sport din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai vor intra în mişcarea naţională „Şi Eu Trăiesc Sănătos!".

5.000 de elevi clujeni din ciclul primar sunt implicaţi în prima mişcare naţională care luptă împotriva obezităţii. Proiectul "Şi Eu Trăiesc Sănătos!" (SETS), derulat de fundaţia PRAIS în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Cluj a fost lansat ieri la Cluj-Napoca. În mişcarea SETS vor fi implicaţi, din toamna acestui an, 1.000 de studenţi de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Tinerii vor face ore de sport cu cei mici.

"Pe bază de voluntariat, în proiect vor participa 1.000 de studenţi de anul II şi III care îi vor ajuta la clasă pe învăţători să deruleze activităţi fizice cu copiii. Ne-am gândit să fie cam 4 - 5 studenţi care să lucreze cu copiii într-o clasă", a explicat prodecanul facultăţii, Leon Gomboş.

La nivelul judeţului Cluj mişcarea e prezentă în 41 de şcoli. "Suntem bucuroşi că şi oraşul Cluj-Napoca face parte din mişcarea SETS. În următorii ani vom informa şi educa elevii din ciclul primar, dar şi familiile acestora, în ceea ce priveşte beneficiile alimentaţiei echilibrate, activităţilor fizice zilnice şi a sportului. Metodologiile pe care le folosim sunt rodul unei vaste experienţe internaţionale, iar rezultatele sunt măsurabile. Parteneriatul public - privat este un pilon important în procesul acestei mişcări, alături de implicarea voluntară a părinţilor, copiilor şi studenţilor, adevărate modele pentru tânăra generaţie", a declarat Silvia Bucur, preşedintele fundaţiei PRAIS.

La lansarea de la Cluj a participat şi primarul Emil Boc, care a semnat un parteneriat cu fundaţia în ceea ce priveşte alimentaţia corectă a copiilor. SETS are ca obiective, pe o perioadă de cinci ani, prevenirea obezităţii infantile şi promovarea stilului de viaţă sănătos în rândul familiilor din România într-o abordare: minte, trup, spirit.

"Este foarte important ceea ce se întâmplă la Cluj şi mă gândesc să propun extinderea programului şi la ciclul gimnazial şi, de ce nu, liceal", a explicat inspectorul şef al ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

 

Comenteaza