Mii de persoane la pelerinajul de Rusaliile Catolice. Directorul UNTOLD: Care e diferența între pelerinajul de azi și un festival?

Mii de persoane la pelerinajul de Rusaliile Catolice. Directorul UNTOLD: Care e diferența între pelerinajul de azi și un festival?
| Foto: digi.ro

Directorul de comunicare al Untold, Edy Chereji, întreabă retoric care este diferența de organizare dintre un festival și pelerinajul de la Șumuleu Ciuc de astăzi, la care au luat parte mii de persoane.

Edy Chereji acuză autoritățile de dublă măsură când vine vorba de organizarea festivalurilor și a pelerinajelor religioase. Directorul de comunicare a festivalurilor UNTOLD și NEVERSEA se arată revoltat că în timp ce autorităţile interzic evenimentele cu mai mult de 500 de persoane, permit pelerinaje cu zeci de mii de participanţi, precum cel de la Şumuleu Ciuc. 

"Incep postarea prin a va spune ca nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserica. Foarte bine ca se organizeaza pelerinaje. Nu e primul si nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum sa nu fiu deranjat de dubla masura cu care ne trateaza autoritatile. Care e diferenta, ca organizare, intre pelerinajul de azi si un festival? Ai zice ca e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Exista, totusi, o diferenta! Aceea ca noi am propus ca la evenimentele noastre ABSOLUT toti participantii sa fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boala!
Daca astfel de evenimente se pot organiza, azi, in luna mai, nu ar fi normal ca autoritatile sa inteleaga ca evenimente serioase, organizate dupa norme dovedite stiintific, care reduc spre zero riscurile de transmitere Covid19, ar trebui permise macar incepand cu luna august?
Nu e revoltator pentru noi, cei care venim cu cele mai riguroase norme si solutii, platim taxe si impozite, sa fim restrictionati pe motiv ca inca nu este sigur sa organizezi evenimente cu mai mult de 500 de persoane, dar in acelasi timp sa stam si sa ne uitam la imagini cu zeci de mii de oameni, participand la un pelerinaj?
Toata lumea are dreptul la normalitate! Si va garantez ca nu suntem doua tabere. Sunt multi tineri care merg la biserica precum si la concerte! Daca sunt responsabili, se vaccineaza, se testeaza, de ce ii legati la un ochi si le astupati o ureche?", a scris Edy Chereji, pe Facebook.

UNTOLD 2021 ar urma să aibă loc în perioada 5 - 8 august, la Cluj-Napoca. Deşi condiţiile impuse de autorităţi în prezent, pe fondul pandemiei, fac imposibilă desfăşurarea festivalului, organizatorii evenimentului cred că există o şansă să aibă loc după 1 august, când ar urma să fie comunicate noi reguli. 

Comenteaza