Ministerul Sănătății a lansat licitația pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj. Boc: E o veste foarte bună
- Scris de Claudia Romitan
- 10 Ian 2020, 11:15
- Eveniment
- Ascultă știrea
Ministerul Sănătății a lansat licitația pentru serviciile de proiectare a spitalului regional de urgență Cluj. Valoarea totală estimată a contractului este de 68.604.513 lei, iar ofertele se pot depune până în 17 februarie.
Investiția în construirea viitorului spital este estimată la peste 2,5 miliarde de lei, iar spitalul ar urma să aibă circa 800 de paturi. Este un proiect așteptat de peste 10 ani la Cluj, spitalul urmând să se construiască pe un teren cedat de Ministerul Apărării Naționale la intrarea în comuna Florești.
Spitale regionale de acest gen se vor realiza și la Iași și Craiova.
Primarul Emil Boc a spus la ZIUA LIVE că speră ca proiectul să se realizeze cât mai rapid.
”Este o veste bună, de multă vreme așteptată, și sper că va produce ceea ce noi cu toții ne dorim, realizarea Spitalului Regional de Urgență din fonduri europene, cât mai repede cu putință. Mă bucur că actualul guvern a reușit să deblocheze și acest proiect. Așa cum a deblocat și centura metropolitană și a trimis-o la alt nivel. Iată și aici acest guvern a reușit să dea bobârnacul final pentru ca acest proiect să meargă mai departe. Așa cum a dat bobârnacul final și pentru ca să se realizeze sediul pentru Academia de Muzică din Cluj-Napoca, o instituție fundamentală a Clujului din punct de vedere universitar”, a spus Boc.
1 an pentru proiectul tehnic
Ministrul Sănătății, Victor Costache a precizat că lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. ”Este al doilea spital regional, după cel din Iași pentru care am lansat oficial procedura de achiziție a serviciilor de proiectare. Câștigătorul desemnat, are termen 1 an de zile de la semnarea contractului să realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitație și construcția efectivă a spitalului”.
Cele 3 spitale regionale de urgență vor crește capacitatea de tratament pentru pacienți, punând la dispoziție paturi într-o structură flexibilă organizată pe centre clinice dupa cum urmează:
• Centru pentru cap și gât, cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-facială;
• Centru toracic, cuprinzând pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardio-vasculară;
• Centru abdominal, cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;
• Centru pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă, cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;
• Centru de medicină internă, cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie, terapie intensivă;
• Centru pentru mamă și copil, cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie;
• Centru radioterapie şi oncologie (inclusiv department pediatric), radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară- Spitalul Regional Craiova.
La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate.