Ministrul Bode sare în apărarea IPJ Cluj în "cazul Culiță Sterp": "Un caz neînsemnat. Nu consider că Poliția a încercat să-l mușamalizeze. Dimpotrivă"

Ministrul Bode sare în apărarea IPJ Cluj în "cazul Culiță Sterp": "Un caz neînsemnat. Nu consider că Poliția a încercat să-l mușamalizeze. Dimpotrivă"

Ministrul Lucian Bode a afirmat, vineri, într-o conferință de presă, că felul în care Poliția a comunicat informațiile despre cazul accidentului produs de manelistul Culiță Sterp a fost corect.

"Niciodată Poliția nu comunică pe baza datelor apărute la televizor", a spus ministrul de Interne Lucian Bode, chestionat de jurnaliști pe tema comunicării unor elemente din cazul accidentului produs, joi dimineața, de manelistul Culiță Sterp în Cluj-Napoca.

Ministrul a catalogat cazul ca fiind "neînsemnat" în comparație cu altele petrecute recent.

"Dați-mi voie să vă prezint câteva cifre ca să vedeți cât de neînsemnat este acest caz: în ultimele 24 de ore structurile MAI au acționat cu peste 26.000 de efective, din care 1.552 polițiști pe linie rutieră. S-au constatat 763 de infracțiuni pe linia de Ordine Publică, totodată, au fost reținute 611 permise de conducere, au fost 8 accidente rutiere grave cu 3 morți și 6 persoane rănite grav. Ei, dintre toate acestea, dumneavoastră mă întrebați de cazul de la Cluj. Nu sunt de acord că poliția a încercat să mușamalizeze acest caz, dimpotrivă -  a acționat în dinamică, a făcut cercetarea la fața locului, iar măsura reținerii pentru 24  de ore este cea mai dură într-o astfel de situație", a declarat Lucian Bode, în Maramureș.

Întrebat din nou de ce comunicarea Poliției în acest caz a fost una greoaie, ministrul a spus că a fost una corectă.

"Niciodată Poliția Română nu va comunica urmărind imagini apărute la televizor. Poliția comunică pe baza datelor pe care le obține - din descărcarea datelor înregistrate de radar, cercetarea la fața locului - și după ce toate aceste elemente au fost finalizate, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Nu cred că ar fi fost normal ca Poliția să comunice o eventuală măsură înainte de a primi rezultatele de la analizele biologice. În consecință, consider că au acționat gradual, corect, au efectuat cercetarea la fața locului și pe baza probelor au luat decizia reținerii", a explicat Bode.

Ministrul Lucian Bode a vorbit în conferința de la Sighetu Marmaţiei pe această temă după ce presa a reproșat că a aflat detalii despre acest caz din alte surse, întrucât IPJ Cluj a evitat să le ofere pe grupul de comunicare cu jurnaliștii (vezi AICI).

Amintim că manelistul Culiță Sterp a fost depistat cu o viteză de 96 km/h pe Calea Florești, înainte de accidentul din Piața Avram Iancu, dar a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Mai mult, artistul a şi fugit de la locul accidentului în urma căruia un bărbat a fost transportat la spital. IGPR a anunţat joi seara că manelistul a fost reținut pentru 24 de ore.

Comenteaza