Minorilor sub 13 ani li s-a interzis să iasă singuri pe stradă noaptea. Se întâmplă pe Coasta de Azur

Minorilor sub 13 ani li s-a interzis să iasă singuri pe stradă noaptea. Se întâmplă pe Coasta de Azur
| Foto: ZIUA de CLUJ

Al 5-lea cel mai populat oraș al Franței, aflat pe Coasta de Azur, le interzice minorilor sub 13 ani să iasă singuri pe stradă după ora 23:00. 

Primarul orașului Nisa a impus din data de 1 mai reguli noi care interzic copiilor mai mici de 13 ani să se plimbe neînsoțiți în intervalul 11 seara 6 dimineața.

În cazul în care se constată că încalcă restricția, copiii pot fi reținuți de poliție și escortați acasă, iar părinții lor ar putea fi nevoiți să plătească amenzi de până la 150 de euro. 

Legea se va aplica până la finalul verii pentru zona centrală a metropolei și mai multe cartiere. Argumentul principal este creșterea delincvenței juvenile.

Într-unul dintre cartierele rău famate ale Nisei, 52% dintre persoanele reținute în acțiuni împotriva traficului de droguri nu împliniseră încă 18 ani.

Şi alte orașe franceze au impus și ele restricții similare. De exemplu, Beziers și Pennes-Mirabeau au adoptat astfel de măsuri în această săptămână. În Cagnes-sur-Mer, tot în Provence, din 2004 este în vigoare o interdicție pentru minorii sub 13 ani, a transmis themayor.eu

Comenteaza