Mita de la Fany a ajuns la CJ

Mita de la Fany a ajuns la CJ
Consilierul preşedintelui Horea Uioreanu, Răzvan Pop, cel care a sprijinit obţinerea licenţei de transport intrajudeţean de către societatea privată de transport Fany Cluj, şi-a recunoscut fapta, arată procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). În fapt, acesta a încasat 6.000 de lei din cei 10.000 de euro promişi de patronul Fany, Ştefan Cadar.

"Se mai reţine în actele de inculpare, exclusiv în ce priveşte pe inculptatul C.E.Ş, săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în contextul în care la sfârşitul lunii decembrie 2013, acesta a apelat la sprijinul unui funcţionar pentru a-l determina ca prin influenţa de care se bucură, f. care este suspect în această cauză penală şi care a fost audiat în cursul zilei de ieri şi a recunoscut împrejurările pe care le releatează şi care sunt consemnate în acte şi fac obiectul inculpării. Inculpatul C. a apelat la acest f. i-a solicitat să intervină la.., promiţându-i suma de 10.000 de euro dacă va reuşi să-I persuadeze pe aceştia pentru a emite propunerea de atribuire a licenţelor în forma în care actele veniseră de la Bucureşti în prima etapă a licitaţiei, care, după cum a arătat, fusese deja aranjată la maniera la care au convenit inculpaţii. Se reţine că din această sumă de 10.000 de euro, inculpatul a plătit acestui suspect suma de 6.000 de lei până în prezent", se arată în motivarea DNA.

Patronul companiei de transport Fany, Ştefan Cadar, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Soţia sa Olezia Cadar, dar şi Daniela Dobrilă (Autoritatea Rutieră Română), vor rămâne în arest la domiciliu.

Ştefan şi Olezia Cadar, proprietarii societății Fany Cluj, sunt cercetaţi pentru dare de mită; spălare de bani; fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi cumpărare de influenţă, în timp ce Daniela Dobrilă, director în ARR, este cercetată sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de luare de mită; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată; complicitate la spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator.

Ştefan Cadar a atacat decizia cu recurs, iar în cazul soţiei sale şi a Danielei Dobrilă decizia a fost atacată, de asemenea, de procurorii DNA. Contestaţiile vor fi judecate la Curtea de Apel Cluj.

Citeşte şi Compania de Transport Public obţine monopol în Cluj-Napoca pe următorii şase ani

Liberalii clujeni se omoară între ei. Patronul Fany a devenit membru PNL încă din noiembrie 2012, dar cu toate acestea, liberalii se dezic de el. Aceştia fie se scuză, fie se acuză în privinţa modului în care Ştefan Cadar a ajuns în partidul lor.

Etichete
Comenteaza