Mitropolitul Clujului, la hramul Bisericii Studenţilor

Mitropolitul Clujului, la hramul Bisericii Studenţilor
Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a participat ieri seară la slujbele oficiate cu ocazia sărbătorii de hram a Bisericii Studenţilor din campusul studenţesc Haşdeu.

Lăcaşul de cult, construit în stil tradiţional maramureşean, îi are ca ocrotitori pe Sfântul apostol şi evanghelist Ioan şi pe Sfântul mare ierarh Nicolae îşi sărbătoreşte hramul de vară în datele de 8-9 mai când fiecare dintre cei doi sfinţi au câte o zi de sărbătorire.

În cuvântul adresat tinerilor sâmbătă seară, mitropolitul Andrei a subliniat importanţa trăirii unei vieţi curate şi care să fie izvor de lumină pentru cei din jur. „Asta vă va aduce o bucurie foarte mare şi dumneavoastră, dar se vor folosi şi mulţi alţii", a subliniat ierarhul.

Slujbele cu ocazia hramului Bisericii Studenţilor au continuat astăzi, duminică, cu Liturghia oficiată cu ocazia Duminicii Mironosiţelor şi a sărbătoririi Sfântului apostol şi evanghelist Ioan şi a Sfântului Arsenie cel Mare, iar seara va fi oficiată Vecernia cu litie, urmată de priveghere.

Luni, când este sărbătorită aducerea moaştelor Sfântului Nicolae, va fi oficiată Liturghia, de la ora 8, urmat de la ora 18, de slujba Maslului.

 

Comenteaza