Moarte tragică pe Dunăre. Un bărbat care înota a fost lovit de o ambarcațiune

Moarte tragică pe Dunăre. Un bărbat care înota a fost lovit de o ambarcațiune
| Foto: Wampireq - depositphotos.com / Fotografie ilustrativă

Un bărbat care înota în Dunăre, în dreptul municipiului Giurgiu a decedact după ce a fost lovit de o ambarcaţiune neînregistrată.

Poliţiştii giurgiuveni efectuează cercetări după ce un bărbat care înota în Dunăre, în dreptul municipiului Giurgiu, a fost acroşat de o ambarcaţiune neînregistrată, iar bărbatul care o conducea avea o alcoolemie de 0,04 miligrame la litru alcool pur în aerul expirat.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Transporturi Giurgiu au fost sesizaţi în seara zilei de joi, 1 august, prin apel 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că o ambarcaţiune ar fi acroşat o persoană care înota în Canalul Sfântul Gheorghe al fluviului Dunărea, zona plaja veche, din municipiul Giurgiu. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că ambarcaţiunea era condusă de către un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Giurgiu, care poseda permis de conducere pentru ambarcaţiuni de agrement. După efectuarea manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul bărbatului acroşat, de 63 de ani", se arată într-un comunicat de presă, emis vineri, de IPJ Giurgiu.

Potrivit poliţiştilor, în urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că ambarcaţiunea era neînregistrată, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o valoare de 0,04 miligrame la litru alcool pur în aerul expirat, bărbatul în cauză fiind transportat la spital, în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemei.

În cauză, autorităţile efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi arborarea fără drept a pavilionului român ori punerea în exploatare sau navigaţie a unei nave neînregistrate.

Comenteaza