Mobilizare clujeană pentru caii din Deltă

Mobilizare clujeană pentru caii din Deltă
Situaţia critică a cailor din pădurea Letea a atras atenţia unui grup de tineri clujeni care a demarat o campanie de sprijin a acestor animale.

Acţiunea a demarat pe portalul de socializare Facebook şi se numeşte "Ajutoare pentru căluţi". "Am făcut acum un an un grup pe Facebook pentru voluntariat în protecţia animalelor. În principiu, e doar pentru Cluj, dar de data asta am hotărât să ne implicăm pentru că, de vineri încolo, pleacă unii dintre voluntarii care sunt deja acolo şi nu s-a anunţat nimeni dintr-un judeţ mai apropiat", a explicat Nela Petria, una dintre iniţiatoarele campaniei. Alături de Moni Aldea, Sebi Rebreanu şi Alessandro Galantucci, plănuiesc să meargă în locul unde se află acum caii, la Urleasca, să ajute la îngrijirea şi hrănirea lor, vor construi umbrare şi vor contribui la microciparea animalelor (implantarea unor microcipuri de identificare a lor în caz că se vrea urmărirea evoluţiei sau în cazul în care sunt din nou capturate).

"Moni a făcut şi ea un grup asemănător pentru adopţii/ pierderi/găsiri animale în Cluj. Ne-am ajutat de multe ori când au fost urgenţe şi aşa am ajuns să ne cunoaştem şi să ne hotărâm să mergem acum împreună", a precizat Nela Petria. Cei peste 40 de cai sălbatici care fac obiectul campaniei au fost capturaţi recent din pădurea Letea de către localnici, care au vrut să îi ducă la abator pentru că ar avea anemie infecţioasă. Viaţa lor a fost salvată de organizaţii nonguvernamentale, Poliţia Animalelor şi de persoane particulare care au venit din toată ţara să dea o mână de ajutor. Caii se află, în prezent, la o fermă din judeţul Brăila. Clujenii care vor să contribuie la ajutorarea cailor din pădurea Letea sunt aşteptaţi la Sala Sporturilor Horia Demian miercuri, 25 mai, între 18:00 şi 20:30, să doneze pubele, saci menajeri, lopeţi, roabe, umbrare, pânze, termometre pentru cai, ser antitetanic, medicamente specifice cailor, morcovi sau lapte praf special pentru mânji. Cei care vor să doneze bani în acest sens au la dispoziţie conturile Fundaţiei Vier Pfoten România, RO 05 RZBR 0000 0600 1008 6169(ROL) sau RO 33 RZBR 0000 0600 1008 6150(Euro).

 

Comenteaza